Zomerdrankjes special: Vita Coco

Vita coco lemonade zomerdrankje test

Er zijn veel (nieuwe) zomerdrankjes op de markt, maar hoe weet je nu welke de moeite waard is? Gelukkig is daar de TestHut voor, die het zwaardere testen graag uit handen neemt. Immers: u vraagt, wij testen. We lichten per geschreven editie van deze zomerdrankjes special steeds één drankje uit. De begeleidende video geeft een totaaloverzicht.

Alsof je een rietje in een kokosnoot steekt! Zo prijst Vita Coco zichzelf aan. Toevallig heeft een van ons dat wel eens echt gedaan, een rietje in een kokosnoot gestoken (althans, het werd voor hem gedaan). En of het nu de tropische omgeving was, of de versheid van de kokosnoot: het natural coconut water van Vita Coco is geen vergelijk. Het oogt, ruikt en smaakt ietwat muffig. Never from concentrate, stellen ze, maar misschien was dat beter geweest, want dit is niet zo lekker. Maar lees door!

Naast de natural coconut water, zijn er ook variaties op dit thema beschikbaar: kokoswater met toegevoegd vruchtenpuree. Helemaal nieuw is die met Lemonade. Dit verandert de zaak, want smaakt al heel anders. Je moet nog steeds een liefhebber zijn, maar de Testhut gelooft wel dat hier markt voor is. Exotisch smaakje, en zeker iets anders dan anders. Bovendien is er een kids-variant, in een opvallend pakje ook. Lekker met zwarte bessen of mango. En die gaat er bij de kinderen van Testhut wel in, hoewel een van ons dan toch de voorkeur geeft aan de natuurlijke smaak. In het voordeel van Vita Coco speelt het natuurlijke karakter. Met weinig calorieën, geen kunstmatigheden of conserveringsmiddelen is dit wel een drankje om op natuurlijke manier te hydrateren.

Conclusie: Vita Coco kokoswater is verkrijgbaar in de formaten 180ml, 330ml, 500ml en 1 liter en beschikbaar in acht varianten. De 330ml kost 1,75 bij onder andere Albert Heijn, Marqt, Makro, Texaco en Vitaminstore. De afwijkende smaak is wennen, en het is de vraag of dat bij iedereen gaat lukken, maar de liefhebber heeft er gezond drankje bij.

Onderstaande scores zijn gebaseerd op de lemonade-editie. De natural-versie krijgt unaniem 1 hutje.

Foto’s van Vita Coco’s Instagram, die het volgen meer dan waard is overigens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>