Zomerdrankjes special: Pallini limoncello

http://www.pallini.us/limoncello_index.html

http://www.pallini.us/limoncello_index.htmlHoe kies je je nieuwe zomerdrankje voor de komende maanden? Simpel! Je vraagt TestHut. Immers: u vraagt, wij testen. We lichten per geschreven editie van deze zomerdrankjes special steeds één drankje uit. De begeleidende video geeft een totaaloverzicht.

Limoncello is niet nieuw. Maar de friszure smaak blijft natuurlijk geweldig in de zomer. Mits hij ijskoud is, want als hij ook maar een beetje opwarmt, wordt het gewoon een muffig, zurig drankje. Niks verfrissend aan. Maar bij de TestHut gaan we graag uit van ideale situaties, en waarom zou je je drankje, en daarmee jezelf, niet het beste gunnen?

Wat we fijn vinden aan Pallini Limoncello is dat de producent zich vooral focust op limoncello. Geen verwante cocktail-mixjes of tropische uitstapjes. Gewoon limoncello zoals het bedoeld is. Enige afwijking is de peachcello en raspicello, maar daar lijken ze niet heel veel nadruk op te leggen.http://www.pallini.us/limoncello_index.html Het is hen vergeven. Voor de limoncello worden de sfusato citroenen van de Italiaanse Amalfi kust, handgeplukt, en daarna direct doorgestuurd naar Rome om verder te verwerken. Proef je dat? Ja. Althans, niet die hele route, maar wel dat hier serieus met de likeur omgegaan is. Goed gebalanceerd, prettig zuurtje. Let wel op het alcoholpercentage. In de volle zon een friszuur drankje met 25 procent wegtikken, kan nog een zware avond (en ochtend) opleveren. Tot die tijd schenken we graag nog eentje in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>