Zomerdrankjes special: Guaraná Antartica

zomerdrankje Guarana AntarticaDe zomer lijkt aangebroken, hoog tijd om te bepalen wat we de komende maanden drinken. We kregen talloze persberichten waarin het ene zomerdrankje nog fruitiger en frisser werd aangeboden dan de andere. Aan ons de taak het kaf van het koren te scheiden. Immers: u vraagt, wij testen.

Veel leveranciers (of hun PR-bureau) waren zo vriendelijk mee te werken aan deze test, waarvoor dank. We lichten per geschreven editie van deze zomerdrankjes special steeds één drankje uit. De begeleidende video geeft een totaaloverzicht.

Guaraná Antartica is, hoewel de naam anders doet vermoeden, typisch Braziliaans. En het WK is daar, dus een prima reden om het drankje naar hier te halen. Guaraná Antartica is een apart drankje wat het midden houdt tussen Rivella en Red Bull. Die laatste temeer omdat de guaraná-bes, de basis van het drankje, van een nature een hoge concentratie cafeïne bevat. Kortom, je krijgt een boost van dit drankje! Bijzonder is ook dat deze bes enkel in het Braziliaanse Amazonegebied wordt verbouwd; je kunt hem alleen daar vinden. Dat proef je natuurlijk niet, maar is wel een leuk weetje.
Het is soms echt keihard werken…

Geeft het drankje inderdaad een boost? Nou niet direct merkbaar. Maar het drinkt wel lekker weg. Het heeft duidelijk een andere smaak dan andere frisdranken en is daardoor slecht te vergelijken met iets. Door de zoetigheid neigt in eerste instantie naar kauwgom, maar toch overheerst dat niet en is het mondgevoel ook aangenaam. Bij de non-alcoholische zomerdrankjes schalen we de Guaraná Antartica hoog in. Leuke nieuwe binnenkomer die je voor nog geen euro bij o.a. Albert Heijn kunt krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>