Zoku ijsmaker

Zelf ijs maken is leuk en lekker, maar voordat je eindelijk plezier van je werk hebt, ben je uren verder. Beter gewoon naar het vriesvak lopen, of de plaatselijke ijssalon voor een koele versnapering. Zoku maakt daar volgens eigen zeggen een eind aan door in 10 minuten vers ijs op tafel te hebben. Dat schreeuwt om een test! En dus deden we dat. Testen dan, schreeuwen niet direct.

De Zoku ijsmaker is eigenlijk niet meer dan een RVS kommetje, ingepakt in een grotere kom van kunststof. Deze moet je in de vriezer gooien en eruit halen op het moment dat je zin hebt in een ijsje. Stop de gewenste ingrediënten erin, tien minuten roeren en schrapen, en klaar! Iets korter geeft softijs, iets langer een wat stevigere variant. Afhankelijk van de ingrediënten maak je vanille-ijs, sorbet, frozen yoghurt of een andere variant.

We gaan voor de makkelijke versie en mixen wat room, melk en suiker (wel gekoeld, anders wordt het wel een heel langdurig verhaal). Nadat dit in de ijskoude Zoku is gegaan, zien we al snel dat het mengsel begint te stollen. Sterker nog, je moet de wanden flink schrapen, want het vriest er letterlijk aan vast. Lollig! En inderdaad merk je na een paar minuut dat er zowaar een ijsachtige substantie ontstaat. Even proeven: lekker! Het bakje blijft dankzij de prima isolatie heel lang, heel koud, dus je hebt wel even de tijd om wat te experimenteren. Wij gooien er bijvoorbeeld wat hagelslag bij voor een stracciatella ijsje. Werkt ook!

Review Zoku ijsmaker

Deze Zoku ijsmaker doet wat hij belooft: in 10 minuten vers ijs op tafel. Wel vraagt het wat voorbereiding. Je moet het ding zelf uiteraard koelen, maar ook koude ingrediënten zijn wel handig om te hebben. Ook vooraf goed mengen is belangrijk. Dit is erg leuk om te doen, de mogelijkheden zijn groot. Voor een adviesprijs vanaf 22,95 hoef je het niet te laten. Wel een punt van kritiek is de grootte: als we het recept in de begeleiding hanteren hebben we een grote bak beginproduct, en maar een klein bakje ijs. Dit kun je uiteraard overhevelen in een andere bak en snel nog wat porties maken, maar dat is wel wat gedoe. Voor de luie mensen misschien net iets teveel gerommel, voor de ijs/kookliefhebber wel een aanwinst. Leuk voor eetfeestjes, zodat iedereen z’n eigen ijsje kan maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>