Verticale barbecue in de review

Een barbecue waarbij de kooltjes niet onderin liggen maar verticaal gestapeld zijn. Dat is het idee achter de Roasterette van Food&Fun. Ze noemen het zelf de grootste innovatie sinds vlees bakken op open vuur. Dat bepaalt de TestHut graag zelf. We testen de verticale bbq.

Het probleem is herkenbaar: heerlijke stukjes vlees boven het houtskool, waarvan de vetdruppels zorgen voor vlammen die je vlees niet grillen maar zwart blakeren. Niet lekker en niet gezond. Jammer, want de bereiding van vlees op open vuur geeft uiteraard wel iets extra’s qua smaak en beleving. De Roasterette is een Nederlands Kickstarter-project met als uitgangspunt dat de gerechten van de zijkant worden verwarmd. Dat idee is niet nieuw (gyros, iemand?) maar wel slim toegepast op een bbq. We kregen een prototype om te reviewen.

De Roasterette is als een koffer vormgegeven en handig te vervoeren. Je klapt hem open, gooit de kooltjes erin (dat vraagt wat behendigheid nog) en steekt de fik erin. TestHut-tip: Wij gooiden de aanmaakblokjes gewoon tussen de kooltjes, maar omdat de warmte opstijgt is het uiteraard slimmer om ze aan de onderkant te plaatsen. Bij de Roasterette zijn diverse accessoires beschikbaar om vlees, kip en vis te grillen. Er is zelfs een rotisserie-machientje dat zo’n 8 uur lang op wat batterijen zorgt voor een gelijkmatige draaiing van het spit.

Opruimen is ook gemakkelijker dan bij menig andere bbq. De onderste schaal schroef je los en spoel je af. Als het goed is, zit daar alleen wat vet in en hooguit wat gruis van de kooltjes. Vervolgens kun je met een veger en blik de koolresten makkelijk opvegen.

Review Roasterette

De Roasterette is als idee erg goed en de vormgeving klopt ook al grotendeels. Er moet nog wat gedaan worden aan de details en materialen, maar daar is het een prototype voor. Dat in ogenschouw nemende, zijn we nog een beetje gereserveerd in ons enthousiasme, maar we zien erg uit naar het definitieve product! Voor 169 euro kun je ze steunen en krijg je hem al.
6 Reacties

  1. Hi Marc,
   Unfortunately not, as it was crowdfunding project on Kickstarter and it seems they haven’t reached the goal so far.

  1. Hoi Harry,
   dank voor je reactie (en sorry voor het late antwoord, vakantie enzo…). Helaas lijkt het erop dat de Roasterette nooit verder is gekomen dan de conceptfase. Op hun site van 2016 staat nog steeds ‘coming soon’, en het crowdfunding-project heeft het beoogde bedrag nooit gehaald.

 1. Stevige plagiaat dit idee ik had ruim 30 jaar geleden al een barbecue die gekanteld kon worden.
  Er zijn er sindsdien nog enkele modellen uitgebracht.

  1. Dank voor je reactie, Fred! Is dat destijds alleen bij een idee gebleven of ook echt uitgevoerd? Een troost: dit product heeft het volgens ons uiteindelijk niet gehaald op de markt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>