Stomen en strijken met SteamOne

Ze bestaan echt, mensen die strijken leuk vinden. Niet bij ons in de TestHut echter. Een strak overhemd is een must, maar om tot daar te komen moet je toch echt aan de bak. Strijken is echter ook niet zo goed voor je kleding. De SteamOne belooft iets anders: kreukvrij stomen in een handomdraai. Kan het echt zo makkelijk zijn? En wordt het zelfs leuk? We testen de SteamOne stoomontkreuker.

Het apparaat is een soort kleine stofzuiger die je met water moet vullen. De slim vormgegeven tank zorgt ervoor dat je geen water knoeit. Vervolgens de stekker erin om op te warmen en ondertussen opbouwen. Opbouwen? Ja, want er wordt een stang met kleerhangers bijgeleverd om je kleding strak te trekken voor de daadwerkelijke actie. Dat is nogal een gedoe. Zoals gebruikelijk kijken we liever niet eerst in de handleiding, maar zo intuïtief is het apparaat niet. We ontkomen er niet aan om toch even te spieken. Uiteraard krijg je hier gewenning in, maar al met al zijn we langer bezig met opbouwen dan het strijken van een overhemd op de ouderwetse manier. Hij is wel snel opgewarmd trouwens.

Review SteamOne

Eenmaal warm moet je de stoommond goed hoog houden om er stoom uit te laten komen. Doe je dat niet, komen er ook druppeltjes uit. Nu is het schoon water dus geeft het geen vlekken, maar ach, droog werken is wel zo fijn. Na enkele strijkbewegingen zien we resultaat. De kreuklijnen in het overhemd zijn wel degelijk minder geworden. Het werkt dus, maar de handeling is wat lastig en ongewoon, zeker als je gewend bent dat ijzer het werk te laten doen en de kreukels eruit te duwen.

De SteamOne is handig als stoomapparaat voor bijvoorbeeld gordijnen of meubels, en wat ons betreft zelfs om behang eraf te halen, maar hoe vaak doe je dat? Kleding zien we niet direct gebeuren. Een shirt en broek netjes maken gaat sneller op een gewone strijkplank. En ondanks dat strijken je stof langzaam verknalt, blijft dat toch de voorkeur hebben. Behalve dan bij kostuums of andere delicatere stoffen. Maar die brengen we graag naar de stomerij.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>