Smartphone case review

De opkomst van (dure) smartphones heeft verschillende gerelateerde markten het levenslicht laten zien. Een daarvan, de categorie hoesjes, covers en cases, is zo mogelijk nog populairder dan de telefoons zelf. Ze dienen ter bescherming, maar zijn ook een uiting van persoonlijkheid. We testen een smartphone case die vooral ter bescherming dient: de Belkin case voor de Samsung Galaxy S4 mini, die we kregen van het bedrijf MobileFun.

De case is van transparant kunststof met een rubberen gekleurde rand. Het geheel zorgt ervoor dat de iets uitstekende camera goed beschermd wordt tegen krassen of deukjes als je de telefoon neerlegt. Die rand vormt een prima buffer tegen stoten en vallen. Een typische no-nonsense cover, die ook het uiterlijk van de telefoon zelf nog toonbaar houdt. Veel cases bedekken het eigen design van de telefoon zo veel, dat het nauwelijks herkenbaar is als iPhone, HTC of Samsung (of anders…). In veel gevallen is dat zonde. De designers van die toestellen spenderen maanden aan elk detail en dan gaan wij er een hoesje van 15,95 omheen doen met hello Kitty plaatjes of nep Chanel logo’s.

Nee dan deze Belkin case. De blauwe rand (in dit geval, er zijn andere kleuren) versterkt het design van de Samsung en laat het verder met rust. En het belangrijkste, hij beschermt de telefoon, en dat zonder al te veel omvang toe te voegen.

Plezierig en functioneel ontwerp dus. En je kan hem met een redelijk gerust hart in de handjes van een TestHut-mini stoppen. Gebeurt weinig mee (hooguit is je scherm voor 5 minuten geblokkeerd omdat ze de code verkeerd intikken). Ook een goede bescherming van de camera, die op veel telefoons wat uit de body steekt. De reden snap ik, maar praktisch is het niet. Krassen liggen op de loer. Zo niet, met deze case. Is dit een aanrader? Uw TestHut vindt van wel.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>