Bovetti BIO biedt bijzondere chocolade (zowel repen, als pasta’s). Maar liefst 24 smaken, dus toen werd aangeboden of de TestHut wilde testen, konden we niet wachten op het pakketje. Het werd nog mooier: Bovetti stuurde namelijk geen koerier, maar kwam gewoon zelf langs om de spullen te brengen en toe te lichten. Persoonlijke aandacht heet dat, en als dat de bedrijfsfilosofie is, moet het wel goed zitten met de smaaktest.
En goed zit het zeker.
Bovetti biologische chocolade wordt vanuit de Franse Dordogne handmatig gemaakt van de beste, single origin, grand cru cacao uit de Dominicaanse Republiek. De biologische ingrediënten worden zoveel mogelijk regionaal verkregen; Zo komen de walnoten voor de chocoladepasta uit de Périgord, het Fleur de Sel is afkomstig uit Guerande en Espelette Pepers komen uit het gelijknamige dorp in Baskenland. Naast glutenvrij, bevat de chocolade ook geen sojalecithine en geen palmolie, en juist wel Fairtrade & biologische ingrediënten. Het komt de smaak allemaal ten goede.
Beste chocopasta
De pure chocopasta met hazelnoten is niet zo bitter als je zou verwachten. Hij neigt zelfs wat meer naar melkchocolade. Het verschil zit mogelijk in het ontbreken van de palmolie die we in de commerciële pasta’s zo gewend zijn. De koolzaadolie die er wel in zit, zorgt er ook voor dat het een heel smeuïge, bijna vloeibare pasta is. Je proeft de chocolade en de stukjes hazelnoot. Dit is de beste chocopasta ooit, wordt er geroepen. Gelukkig, zou je haast zeggen, is een potje wel aan de prijs (4,99 euro), waardoor je rustig smeert en het niet wekelijks gaat kopen, maar wat is dit lekker!
Test chocoladerepen
Het aanbod van chocoladerepen is belachelijk groot. Gelukkig zit er ook veel lekkers tussen. Je ziet ook steeds meer bijzondere varianten op de markt komen. Bovetti springt daarop in met bijvoorbeeld ingredienten als zout, Ethiopische koffie, citroen, pepers, ananas, thee en bessen. Geen revolutionaire combinaties, maar wel prima uitgevoerd. We testten de koffievariant en de pure chocolade met hazelnoten.
Bij de eerste is de textuur van de koffie goed merkbaar, en die zorgt ook voor het effect. De werkelijke koffiesmaak blijft wat achterwege. Wel een prima chocolaatje om, uiteraard, bij de koffie te serveren na een fijn diner. De hazelnoten zijn van het juiste formaat en zorgen voor een goede balans. Vaak heb je van die repen met hele noten zodat ze de smaak overheersen. Hier niet. Prima chocolade, met pure smaak en de 73% cacao is een afgewogen percentage. Hierdoor vallen de smaken mooi in elkaar.