SlingGrip houdt je telefoon in de buurt

slinggrip

Herkent u dit? De telefoon gaat en in de haast van het opnemen vliegt hij uit de hand zo richting de Chinese vaas van uw lieve, wijlen tante. Herkenbaar toch, of echt niet? Nee, niet dus. En dan hebben we het niet eens over die vaas. Hoe vaak laat je een telefoon uit je handen vallen? We hebben het een week lang geturfd in ons TestHut testlab. De score: 0. Toch denken sommige bedrijven hier anders over.

Een van de bedrijven is SlingGrip. Het concept is heerlijk eenvoudig: een elastiekje dat je op je smartphone of tablet plakt, zodat je perfecte grip hebt. De begeleidende afbeeldingen werken overtuigend. We zien een man op de fiets met een smartphone veilig, letterlijk binnen handbereik; een dame met een iPad comfortabel in de hand. Op het eerste gezicht briljant.

Dus we gaan er gelijk mee aan de slag. Safety first, ook bij de TestHut, dus monteren (plakken) we de SlingGrip op een enigszins verouderd model mobiele telefoon. We zijn wat bang voor plakresten op onze huidige toestellen mocht de SlingGrip toch niet bevallen. Dit is overigens onterecht blijkt later. Bij het verwijderen blijven er geen sporen achter. Pluspunt!

SlingGrip review

Maar hoe handig is die SlingGrip? Nou eigenlijk niet. Het ziet er ridicuul uit om voor het opnemen eerst je vinger door het elastiekje te steken en het bellen zelf is ook niet bepaald comfortabel. Geeft het meer grip? Ja dat wel, maar comfort zeker niet. Dit zal ook sterk afhangen van het model telefoon, en de vorm van je hand. Grootste bedenking blijft echter waar we dit testverslag mee begonnen: wie heeft dit nodig? Hooguit enkel op momenten, of in posities waar je helemaal geen smartphone in je handen moet hebben.

De conclusie is lastig. Het is een prima ontwerp, en het werkt. Daarvoor krijg je zomaar 4 hutjes. Maar het slaat nergens op. En dat weegt bij de TestHut in dit geval best zwaar.
TestHut testoordeel 4-5

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>