Running Brew biertest

Stel je houdt van rennen. Die mensen zijn er. Na afloop heb je dan dorst en dan lust je wel zo’n goudgele jongen. Maar ja, echt heel sportief is dat nou ook weer niet, en het alcoholpercentage in een gemiddeld pilsje doet al die inspanning toch al snel weer teniet (of het zakt meteen naar je kuiten, dat kan ook). De Rotterdam Running Crew is zo’n club fanatieke renners met dorst. Daarom maakten zij hun eigen biertje en dat mochten wij als allereerste (!) de biertest doen.

Het biertje heet Running Brew en wordt op 6 juli gelanceerd tijdens een ren-event in Blijdorp. Het is een fris biertje, gebrouwen door Brouwerij Noordt (ja met dt). Dat kunnen ze wel daar! Het wat lagere alcoholpercentage van 4 procent maakt het een fijne doordrinker, en door het aanwezige tarwemout gaat het richting de populaire Weizen-bieren. Maar dan wel zonder troebel te worden en zonder al die zomerse zuurtjes erin. Lekker tegen de dorst hoor, of zoals de Running Crew het zelf noemt: een fijn herstelbier.

Review Running Brew

Iemand van ons roept al snel dat Running Brew het ideale midden houdt tussen pils en witbier, of weizen. En de anderen zijn het niet graag met hem eens, maar moeten hem hierin gelijk geven. Nu rennen een paar van ons uit principe niet, maar we hadden wel net een flinke verhuizing achter de rug. Dus dorst was er wel degelijk. Maar ook zonder die inspanning lijkt Running Brew een heerlijke dorstlesser. Eloy houdt niet van gewoon pils, maar stelt dat dit zelfs alles in zich heeft om tot favoriet biertje te worden. Dat is een compliment. Waarvan akte. Voorwaarts!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>