Review smartphone projector

Je hebt op vakantie allemaal leuke foto’s gemaakt met je smartphone en die wil je aan opa en oma tonen, maar zo’n schermpje is net te klein voor de oude oogjes. Herkenbaar tot zover, nietwaar? Had je nou maar een projector voor een ouderwetse dia-avond. En toen was er de smartphone projector! Een doosje met lens dat het beeld zou moeten vergroten en op de muur projecteren. Werkt dat? We testen de Smartphone Projector.

Eloy: “Wist je dat veel mensen beamer tegen een projector zeggen? Dat klopt dus niet. Beamer is een Duitse auto, in Amerika.”

De smartphone projector komt als bouwpakket. Met allerlei knip-, scheur- en plakwerk krijg je uiteindelijk iets wat op een soort schoenendoos lijkt. Punten voor het design! Maar goed, daar koop je hem niet voor. Wel leuk om zelf iets te bouwen, je bent er ook even mee bezig en loopt tegen sommige uitdagingen aan als je de handleiding niet leest.

Review smartphone projector

Na het bouwen kun je je smartphone plaatsen op een soort plakkend matje. Dit is trouwens wel een fijn ding, ook handig voor andere toepassingen om je smartphone niet weg te laten glijden. Na verloop van tijd even schoonmaken met water en krijgt zijn plakkerigheid weer terug. Maar waarom praten we over een plakmat terwijl we het over de smartphone projector zouden hebben? Simpel: het ding werkt voor geen meter. En zelfs binnen een meter is het beeld belabberd. De lichtsterkte van je smartphone is gewoonweg niet voldoende. Zelfs in een heel donkere ruimte, op een spierwitte muur kun je nauwelijks iets zien.

Erik: “Die projector geloof ik wel, maar dat matje wil ik graag hebben. Handig voor op je dashboard ofzo.”

Het uitschuifbare gedeelte van de doos zou voor scherpstelling moeten dienen. Dat is slim en leuk gevonden en zal natuurkundig werken, maar in dit geval maakt het nauwelijks verschil. Heel dicht op de muur zie je wel iets, maar dan kun je net zo goed gewoon op je telefoon kijken. Dit is een heel leuk grapje maar ook niet meer dan dat. Leuk voor de gadget-liefhebber. Maar koop hem vooral voor het plakkerige matje, dat werkt super.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>