Review slimme stekkerdoos FRITZ!DECT 200

Review FRITZdect 200 test

We hebben steeds meer apparaten die verbonden zijn met het internet. Handig in veel gevallen. Minder handig is dat dit nog lang niet voor alles met een stekker geldt, denk bijvoorbeeld aan je verlichting. Nu kun je je hele huis ‘smart’ maken met allerlei geavanceerde technologie, maar het kan ook makkelijker. Bijvoorbeeld met de intelligente stekkerdoos van AVM, de FRITZ!DECT 200. Twee (ver)koopargumenten: op afstand via een app je apparaten aan- en uitzetten, en het stroomverbruik van die apparatuur meten. Dat moesten we maar eens testen.

Review van een slimme contactdoos

Het merk FRITZ! kennen veel mensen van de FRITZ!BOX, het apparaat in menig meterkast dat er onder andere voor zorgt dat je overal in huis wifi hebt. Goed spul. We waren dan ook wel benieuwd of de DECT 200 hetzelfde gebruiksgemak biedt en ook prettig communiceert met andere apparatuur. Onze meest technische TestHutters doken de meterkast in en kwamen na wat gepuzzel (en onderbrekingen van TestHut mini’s) tot een werkend geheel.

De FRITZ!DECT 200 ziet eruit als een contactdoos met wat extra lampjes. Je kunt het energieverbruik van aangesloten apparaten meten, registreren en analyseren. De slimme contactdoos wordt veilig versleuteld en per DECT-draadloos netwerk in het thuisnetwerk geïntegreerd. Deze kan gemakkelijk met een computer, laptop, smartphone of tablet worden bestuurd – ook als je van huis bent.

Hij is snel aangesloten op het aanwezige modem, maar daar is wel een gebruiksaanwijzing bij nodig. Binnen enkele momenten is hij online en kunnen we hem ook via het online bedieningspaneel van dat modem bedienen. Niet alleen aan/uit, maar je kunt ook schema’s instellen zodat hij functioneert als tijdschakelaar. Handig. Het registreren van het stroomverbruik van de aangesloten apparatuur is een meerwaarde. Zo krijg je inzicht in wat bijvoorbeeld dat ene lampje per jaar aan stroom verbruikt, en een van onze testers schrok daar wel van.

Beoordeling FRITZ!DECT 200

Tja, een stekkerdoos die je op afstand kunt bedienen en het stroomverbruik laat zien. Wat kunnen we erover zeggen? Het is een handig ding, installatie ging snel en goed, maar je hebt er wat hulp van de handleiding bij nodig, en het doet wat het belooft te doen. Robuust ook, eenmaal werkend blijft ie werken. Geen wereldveranderaar, maar tot de tijd dat je hele huis ‘smart’ is, is dit een prima eerste stap.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>