Review Oxboard

Opeens waren ze daar, de Segways. Beetje rare dingen die niemand serieus nam. Nog steeds niet trouwens, tenzij je in de Amsterdamse toeristenbranche zit. En toen bedacht iemand dat je die hele stok in het midden niet nodig had, weg ermee! Zie daar het hoverboard, of ‘personal transporter’. Eén probleem echter: de kwaliteit liet wat te wensen over in de Aziatische varianten. Het Nederlandse Oxboard ontwikkelde naar eigen zeggen een betrouwbare, kwalitatief goede hoverboard. Dat zullen wij wel eens testen!

Bekentenis: Wij lijken nog jong, energiek en avontuurlijk roekeloos, maar de praktijk is anders. We zijn verantwoordelijke vaders intussen, met hier en daar wat spierpijntjes, en ja, angst voor dingen. Zo’n balans-uitdaging is dan ook een echt een uitdaging voor sommigen van ons. Daartegenover zijn een paar TestHutters allergisch voor bewegen door inspanning: Oxboard zou wel eens de oplossing voor al hun problemen kunnen zijn. Maar dan moet je er wel eerst op durven stappen.

Sanne: “Ik ben in allerlei opzichten nauwelijks in balans, dus hou zelf mijn voetjes graag op de grond, maar mijn kinderen krijg ik er niet meer vanaf.”

Eerste ervaringen met Oxboard

De eerste seconden dat je op Oxboard stapt zijn dan ook spannend. Maar gek genoeg blijft dat inderdaad bij seconden. Dit went verbazingwekkend snel. We hebben het ding op een feestje neergezet en vrijwel iedereen had het binnen 10 seconden onder de knie. De meesten vonden het zelfs zo leuk dat we ze er met moeite afkregen.

Na een minuut of wat aftasten heb je al zoveel ‘feeling’ ermee dat je bochtjes durft te maken, 360’s, en zelfs achteruit (die is nog lastig). De/Het (?) Oxboard voelt solide aan en is goed afgewerkt met robuuste materialen. Grote beschermvlakken houden de wielen en de motor vrij van beschadigingen. De wielen zelf zijn ook goed. Bij een noodstop veren ze goed mee, zodat je niet direct onderuit gaat.

Briël: “Dit is een droom die uitkomt: nooit meer lopen, terwijl ik toch sportief lijk te doen, zonder dat ik het doe.”

De laatste tijd is er veel gedoe geweest over de accu’s van dit soort hoverboards. Video’s van in brand vliegende transporters vliegen over het web. Dat is een van de redenen waarom de Nederlanders de Oxboard zelf hebben ontwikkeld, met betrouwbare leveranciers en materialen zoals Samsung-accu’s. ‘Dutch Design’ doet het wereldwijd goed, dus dat hebben ze ook maar op de doos gezet (mag best groter, mannen!).

Review Oxboard

De Oxboard is een heel cool ding. Hij went snel, rijdt lekker en is enorm leuk speelgoed. De discussie over het toelaten op de openbare weg is wel een punt van aandacht: om dit nu aan te schaffen voor alleen in huis is wat prijzig (adviesprijs voor de echte Oxboard is 599 euro). We zien ook wel toepassingsmogelijkheden in bijvoorbeeld grote logistieke omgevingen, waarvoor je anders bijna een fiets zou pakken. Een alternatief voor de fiets op straat zou het kunnen worden. Het ziet er nu nog vrij raar uit, maar zodra de wetgeving op orde is, en meerdere mensen deze dingen gaan gebruiken, zouden wij ook zomaar op ons Oxboard naar de TestHut rijden. En dan leggen we graag wat meer neer voor een perfecte uitvoering dan een kopie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>