Review nieuwe Nespresso koffiecups

Nespresso review

Nespresso brengt met de nodige regelmaat Limited Editions uit. Ze vormen een aanvulling op het reguliere assortiment dat van zichzelf al vrij uitgebreid is. Maar om de Nespresso-drinkers enthousiast te houden, doet zo’n speciale koffievariant het natuurlijk altijd leuk. Tenminste, dat is maar de vraag. Want in deze review testen we drie van die nieuwe Nespresso koffiecups, en de nieuwe Cosi Grand Cru, geen limited edition, maar een aanpassing van een al bestaande koffievariant.

Nieuwe Nespresso Cosi

Veel woorden hoeven we over Nespresso niet vuil te maken. De koffiegigant heeft zijn stempel gedrukt op de single serve markt. De 4G-theorie luidt immers: Goede koffie + gave apparaten + gebruiksgemak + George Clooney = omzet. Als eerste kijken we naar de vernieuwde Cosi Grand Cru. In 1986 was de Cosi al onder ons. Het is een lichtere koffie, met subtiele fruittonen. Weinig uitgesproken. Dat zal ook de reden zijn dat de intensiteit van 3 naar 4 is verhoogd. Een instapper, waarmee je weinig vijanden maakt, maar ook geen vrienden.

Koffie uit Peru

Is Peru een geheim koffiepareltje? Nespresso doet vermoeden van wel met de Limited Edition Perú Secreto. In het voorjaar al geïntroduceerd in de Pure Origin serie, maar nog steeds beschikbaar. En dat is goed nieuws, want dit is best een leuk koffietje. Het is een wat zoetere espresso, met een intensiteit van 8. De koffiemaker zelf stelt voor er allerlei speciality koffies mee te maken, omdat hij in combinatie met melk een romige, ronde textuur zou krijgen. Wij drinken hem puur en zijn best enthousiast.

Nespresso Milano en Palermo

De meest recente Limited Editions blijven dichter bij huis. De Tribute to Milano en Tribute to Palermo zijn allebei straffe ristretto’s met een intensiteit van respectievelijk 9 en 11. Wat vooral leuk is aan deze koffiecups is dat ze echt anders dan anders zijn. Veel uitgesprokener, met name de Palermo. De Milano komt van Zuid- en Midden-Amerikaanse arabica, aangevuld met robusta uit Guatamala. Dit resulteert in elegante, toegankelijke koffie. De Palermo kan terugvallen op een krachtige melange van Oost-Afrikaanse arabica en robusta. Het gevolg is een krachtige smaakbeleving met hinten van peper en andere kruiden. Leuk!

Review Nespresso cups

Tja, wij drinken koffie van verse bonen, geserveerd door een barista uit een geweldige machine. De vergelijking gaat dan wat scheef. Maar voor iedereen die dat niet thuis of op kantoor heeft, zijn deze koffie-varianten een leuk alternatief. Wel aan de prijs, vooral de Italianen met 4,50 per tien cupjes. Maar het zijn dan wel edities die echt opvallen tussen het reguliere aanbod. Onze voorkeur gaat dan uit naar de Peru en vooral naar Palermo.

Cosi Grand Cru



Peru Secreto



Tribute to Milano



Tribute to Palermo



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>