Review koekjes uit Ierland

ierse koekjes

We kregen een vraag binnen van (het PR-bureau van) Broderick’s over wat wij eigenlijk van hun Ierse koekjes vonden? Ierse koekjes? De whiskey uit het land kennen we, de koffielikeur, het bier, het rundvlees, de kenmerkende gastvrijheid, het accent en de muziek. En zonder uitzondering zijn we daar positief over. Koekjes vanaf het groene eiland moeten dus ook wel in de smaak vallen. Maar we zouden als TestHut geen knip voor de neus waard als we niet eerst testen, voordat we er een oordeel over vellen.

Barry Broderick en Bernard Broderick zijn twee broers uit Dublin, die in de keuken van moeder Ina hebben leren bakken. In diezelfde keuken is hun bedrijf van start gegaan, het ambachtelijk vervaardigen van zoetigheden volgens eigen recept met Ierse boter, Belgische chocolade en eigengemaakte karamel. De cookiebars komen in een grappig bedoelde verpakking, maar het gaat ons uiteraard om de inhoud.

Koekjestest

De koeken van Broderick’s komen in drie varianten. Een zachte reep van caramel en chocolade met een knapperige koeklaag met de naam Caramental. De Mini Road Rocking Choc Block heeft een vulling van marshmallows en stukjes koek omhuld door melkchocolade. Tiff Toff in the Tuffen is een chocoladereep met knapperige stukjes koek. We testen de eerste twee, en we kunnen snel zijn met onze conclusie: topkoekjes. Zijn ze origineel? De eerste wel, met de zachte stukjes marshmallow als verrassing. Heel leuk. De karamel-editie is wat minder vernieuwend. Maar beide koekjes smaken zoals je ze af en toe huisgemaakt tegenkomt op een verjaardag van een ijverige thuisbakker. Zo’n gebakje smaakt beter dankzij de liefde en inspanning, en dat proef je gek genoeg ook in deze Ierse koekjes. Geen massa-productie (hoewel het dat zomaar wel kan zijn), maar heerlijke zoetigheid, die je als kleine zonde gewoon een keer mag eten. Vult goed ook, hier eet je er geen drie van achter elkaar. Voor 1,50 bij de Albert Heijn to Go.




Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>