Review D3O technologie

D3O beschermingstechnologie. Sorry? Ja echt, het spul heet D3O, en wordt gebruikt om beschermende lagen te maken in allerlei toepassingen: van het leger, via sporten naar cases voor smartphones. Ze waren zo vriendelijk een demo-kit op te sturen naar ons eigen testlab om het te ervaren. We testen D3O.

Van een ei een stuiterbal maken. De behoefte hebben we nooit gehad, maar het feit dat het zou kunnen interesseert ons meer dan voldoende. U vraagt, wij testen. D3O is een wat dikke, slijmerige substantie, maar niet plakkerig. Als je het langzaam uit elkaar trekt, krijg je lange draden doordat de moleculen langs elkaar zweven en een soort dikke vloeistof vormen. Trek je het met kracht uit elkaar grijpen de moleculen elkaar vast en wordt het een vaste substantie. Intrigerend spul. We maakten er (onze eerste!) Facebook live test van, zie hieronder de compilatie.

Review D3O

Het verse ei inpakken met het spul gaat vrij makkelijk en warempel, hij blijft heel na een val van een halve meter. Sterker nog, hij stuitert van tafel en er is niks aan de hand. Op Facebook staat nog een andere test waarin we een kogel laten vallen op een stukje foam en op het D3O materiaal. Het verschil is opzienbarend: bij de foam stuitert de kogel alle kanten op terwijl hij bij D3O vrijwel direct stil ligt.

Eloy: “Wist je dat ‘impact’ of liever ‘impuls’ wordt berekend via impuls = massa * snelheid? Dat hebben ze bij D3O de afgelopen tijd veel gedaan, denk ik.”

Het spul bewijst zich dus en het vrolijke oranje kleurtje zorgt ook nog voor een hip uiterlijk van de toepassingen. Het is wellicht niet wereldschokkend want er zijn wel meer schokabsorberende materialen, maar als je naar iets dergelijks op zoek bent, neem D3O zeker mee in de overweging.

Erik: “We zouden het hier een ‘slinggripje’ noemen; je hebt er niet bewust behoefte aan, maar het werkt wel.”

En om het dan nog mooier te maken! We geven gewoon twee hoesjes weg! Heb je een Galaxy S6 Edge of een iPhone 6/6S Plus, like ons op Facebook, deel en reageer op het bericht en wie weet is ie voor jou!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>