Review Bonsai wijn-abonnement

Nieuwe wijnen leren kennen is altijd leuk. Het aanbod is echter zo overweldigend groot dat je door de druiven de tros niet meer ziet. Verschillende partijen spelen hierop in door een wijn-abonnement aan te bieden: om de zoveel tijd krijg je een of meerdere soorten opgestuurd zodat je eens wat anders drinkt. Een van de partijen is Bonsai: vier Nederlandse mannen die graag exclusieve wijnen toegankelijk willen maken voor een breed publiek. We reviewen de Bonsai wijnbox.

De Bonsai wijnbox bestaat uit een stevig kartonnen doosje met een (dik) boekje waarin informatie en smaaknotities staan. Maar het gaat om de wijn uiteraard! Die zit in drie glazen tubes van 100ml. Dat ziet er verrekt aardig uit. Een cadeautje! De vormgeving is prima. Dit is leuk om te krijgen en om weg te geven. Daar hebben de mannen goed over nagedacht.

Review Bonsai wijn-abonnement

Vooropgesteld: wij zijn wijnliefhebbers, geen wijnkenners. De drie flesjes in het doosje zullen vast en zeker van goede huizen komen. We vertrouwen erop. Toch kunnen we de wijntjes niet als buitengewoon exclusief ervaren. Ja het zijn aardige wijntjes, maar we gaan niet meteen op internet zoeken of we een kistje kunnen vinden. Uiteraard is er wat op de smaakbeleving af te dingen. Ze lagen al even, ze hebben een lange, hobbelige reis achter de rug, ze waren niet op de perfecte temperatuur, ze zijn in een glazen tube geschonken, enfin. Waar het wat ons betreft vooral scheef gaat, is de hoeveelheid. Een tube van 100 ml is natuurlijk zo leeg, hoe leuk ze er ook uitzien. Een glas is net te weinig om echt de wijn te ervaren, laat staan als je met meerdere mensen bent, wat juist leuk is bij het ontdekken van nieuwe wijnen. Dan moet je het glas doorgeven. Bonsai heeft het zelf over een mini-tasting; mini is het zeker. Als de wijn bevalt, is hij op voordat je het doorhebt.

De box wordt voor zo’n 35 euro op de markt gebracht. Er zijn verschillende varianten die wat lager of nog hoger zijn geprijsd. Zijn het echt hele dure wijnen dat het gewoon niet rendabel is om een iets grotere hoeveelheid te geven? Wij proeven het niet. Dit is een heel leuk concept, maar is volgens ons meer geschikt voor de wat minder geschoolde wijndrinker. Dan kun je wat goedkopere wijnen aanbieden in een grotere hoeveelheid. De fanatieke wijnkenner kent immers de toppers wel en weet gewoon waar hij deze kan bestellen. Per kist.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>