Nieuwe koffievariant Licor 43

De koffielikeur stroomt met liters tegelijk de hut in de laatste tijd. Onlangs nog Bebo, we zagen al Tia Maria (en er komt er nog eentje aan binnenkort) en nu staat er een fles Licor 43 Baristo op tafel. Licor 43 kennen we uiteraard van het wat zoetige likeurtje, maar dit is een koffievariant.

Een zeldzame Canarische koffieboon vormt de basis van deze nieuwe variant. De bonen worden in alcohol gelegd, zodat de smaak van de bonen wordt onttrokken. Deze infusie wordt toegevoegd aan de standaard (geheime) ingrediƫnten van Licor 43 Original, hoewel deze in Baristo wel in een vernieuwde samenstelling zijn gecombineerd. Het levert een warme likeur op die duidelijk gebaseerd is op Licor 43, maar verrijkt met een volle koffie-ervaring. Dit is een zeer geslaagde combinatie.

Licor 43 heeft vaak de (onterechte?) reputatie wat meer een vrouwendrankje te zijn. Deze Baristo-variant moet dan vooral ook een mannelijk publiek aanspreken. De uitstraling en smaakbeleving die het drankje heeft, zou dat zomaar eens kunnen realiseren, terwijl een dame natuurlijk ook hier prima van kan genieten.

Review Licor 43 Baristo

Volgens de makers van Licor 43 Baristo spelen ze in op de sombremesa; het typisch Mediterrane tafelritueel, waarin met een digestief wordt nagenoten van de maaltijd en het gezelschap. Het maakt ons eigenlijk niet uit, want deze doet het ook prima als extraatje bij de koffie op de zondagochtend. Wij bevelen deze koffielikeur van harte bij u aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>