Maxi-geluid uit Bose SoundLink Mini II

Niet heel lang geleden stonden er enkele bluetooth speakers in het TestHut testlab. Leuk spul, maar niet direct absolute must-haves. Via onze Facebook-pagina (bezoek en like hem vooral, wie weet win je nog eens wat…) kregen we een tip van een trouwe volger. Niet veel later werden we benaderd door Bose. Zij waren benieuwd of hun SoundLink Mini II ons wellicht beter kon bekoren. Ons motto is nog altijd #UvraagtWijTesten, dus bij deze, de review van de Bose SoundLink Mini II bluetooth speaker.

Bij het uitpakken valt meteen het gewicht op. Zwaar dingetje voor zijn omvang; hij meet zo’n 18×5 cm. Dat is qua mobiliteit wellicht wat minder prettig, maar wel veelbelovend voor het geluid. De verwachtingen liggen direct hoog. Nog leuker wordt het wanneer er soort plankje uit de doos komt. Deze bluetooth speaker is echt draadloos, want hij wordt opgeladen via een soort docking-station (waar dus wel een stekker aan zit). Overigens kun je hem ook nog opladen via mini-usb, maar het laadstation is aanzienlijk makkelijker en fraaier. Enige punt is dat je het laadstation dus wel in de buurt van een stopcontact moet zetten. De speaker zelf kan zo’n 10 uur zonder stroom. Verder zit er een aux-in aansluiting op en wat knoppen voor volume, bluetooth en power.

Review Bose SoundLink Mini II

Na het aanzetten worden we welkom geheten door een vrouwenstem die ons door de eerste stappen heen leidt. Gezellig, maar ook zeker praktisch! Deze dame geeft ook consequent aan welke apparaten zijn gekoppeld en wat de status van de batterij is. Het koppelen gaat dan ook vlekkeloos en heel snel. Bij een Android-toestel wordt gevraagd of het apparaat toegang mag hebben tot de contactenlijst. Onzinnige optie, maar dit blijkt meer een specifieke kwestie van de telefoon, andere apparaten laten dit verzoek niet zien.

Dan het geluid. Daar kunnen we vrij duidelijk in zijn. Dat is gewoon heel goed. Beter dan je zou verwachten van een bluetooth speaker van deze omvang. We hebben hem nu een tijdje getest in ons kantoor en inmiddels staat hij de hele dag aan. Het is meer dan een goede speaker voor dergelijke ruimtes. Vol, warm en krachtig geluid, waarbij de bassen uit de achterkant komen en het hoog en midden uit de voorkant. De plaatsing van de speaker is ook duidelijk van invloed op de geluidsbeleving. En het is handig dat verschillende apparaten kunnen koppelen, je kunt dan nog eens van DJ wisselen.

Testresultaat bluetooth speaker

De conclusie is dat deze Bose SoundLink Mini II voor ons de nieuwe benchmark is. Met een adviesprijs van 199,95 euro is hij zeker niet goedkoop, maar je gaat er een hoop plezier mee beleven. Als je een bluetooth-speaker zoekt, moet deze sowieso op je shortlist staan.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>