Maatshirt online bestellen (deel 2)

maatshirt online

Eerder lieten we al zien hoe je online een maatshirt kan kopen. Het bestelproces van dit overhemd bij Bivolino verliep vrij soepel, hoewel je we tegen de belofte in toch een meetlint nodig hadden. Nu is het shirt binnen en is het uiteraard zaak na te gaan of zo’n overhemd op maat ook goed past.

Als eerste de periode tussen bestellen en ontvangst. Die is vrij snel. Binnen enkele dagen viel het pak binnen, waarmee het gevoel wordt versterkt dat bij dit maatshirt echt mensenwerk en handenarbeid is komen kijken. Dat moet ook wel gezien de persoonlijke keuzes die je maakt tijdens het bestelproces. Het maatshirt is netjes verpakt in een plastic hoes.

Eenmaal uit de verpakking valt op dat het shirt goed aanvoelt: stevige stof zonder stug te zijn. De gekozen print komt in het echt over zoals op het scherm. De knoopjes kloppen ook. Zelfs die vermaledijde eekhoorn zit op de goede plek. Wel zien we een dubbele kraag die we niet direct herinneren te hebben besteld; dit zie je niet vaak, twee kraagjes over elkaar en daar is wellicht een reden voor… ik weet nog steeds niet of ik er heel blij van wordt. Hebben we dit ook zo op het scherm gezien en besteld? Gelukkig maken we video’s, en daarin blijkt dat we het inderdaad besteld hebben. Die hebben we over het hoofd gezien.

Dan de pasvorm: die is prima. Lekker lang zodat hij goed ingestopt blijft zitten zoals het hoort. Ook de mouwen hebben een goede armlengte. Dat is knap, want daar gaan veel shirts in de fout, en is iets wat we niet hebben opgemeten. Ook de slanke snit is in orde, hoewel ik hem persoonlijk nog iets meer slimfit prefereer. Waar het minder goed gaat is de nekmaat. De hals is blijkbaar ruim bemeten, want er is veel ruimte tussen de hals en de kraag. Daar hadden we dus nauwkeuriger moeten zijn, maar anderszins wordt juist promotie gemaakt met het online bestellen van een maatshirt zonder opmeten! Kortom, daar wringt het concept een beetje.

Overhemd online kopen

Is het een goed idee om overhemden op maat online te kopen? Ja en nee. Er komt echt wel wat bij kijken om een perfect passend maatshirt te kopen. Zeker als je dat zelf moet doen, is een fout snel gemaakt. En dan hebben we het nog niet over de fun om het door een fijne kleermaker te laten doen. Maar als je eenmaal de juiste maat kent, kun je bij een partij als Bivolino goed terecht. De keuze is uitgebreid, de kwaliteit goed.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>