Koffie uit een zakje

Stel je hebt straks zin in koffie maar weet al dat je geen koffiezetapparaat in de buurt zal hebben. De thermoskan is daarvoor uitgevonden, maar de firma Grower’sCup bedacht iets anders: een zakje met daarin ‘verse’ koffie. Heet water toevoegen en je hebt een vers gezet bakkie. Goed idee? We testen Grower’sCup Coffeebrewer en Teabrewer; met een special guest: Imke Walenberg, de hoofdredactrice van onze nieuwe partner Daily Cappuccino.

In het zakje zit de gemalen koffie of de thee in een filter. Het hete water schenk je daarop waardoor het langzaam naar beneden in het reservoir zakt. Een schenktuitje maakt het inschenken gemakkelijk en het zakje is voldoende voor twee kopjes. Een maatstreepje op de verpakking geeft aan hoeveel water je moet toevoegen. Hierbij krijg je ook de keuze in een wat mildere of straffere variant, uiteraard ook afhankelijk van de tijd hoe lang je hem laat staan.

Imke: “Dit is wel een superlekkere thee. En hij ruikt ook naar goede thee. Fijn”

Review Coffee in a bag

Tja wat vinden we hiervan? Op het eerste gezicht zou je verwachten dat het een rommeltje wordt, dat gedoe met heet water in een klein zakje. Gevaarlijk zelfs! Maar dat valt in de praktijk erg mee. Het zakje wordt weliswaar flink heet, maar blijft stevig en dankzij het schenktuitje blijft het geknoei uit. Dat is knap gemaakt. Vervolgens verwacht je een soort oploskoffie te gaan drinken, maar ook dat valt gelukkig mee. De koffie smaakt echt naar koffie, en nog best aardige ook. Je zult even moeten spelen met de hoeveelheid water en de wachttijd om jouw ideale smaak te vinden, maar dan is het een aardig alternatief.

Eloy: “Wist je dat dit een idee van een Deen is? Hij werd creatief op het moment dat zijn koffiefilters op waren.”

Daar zit hem echter de crux: is dit een alternatief? Want je hebt heet water nodig, en met een zakje zet je twee kopjes, dus voor je vakantie heb je toch echt een flinke doos van die zakjes nodig. Een picknick is aannemelijker. En verder kunnen we ons niet zoveel plekken voorstellen waar wij willen zijn én waar geen espresso-apparaat in de nabije omgeving is. Maar dat kan ook aan onze lifestyle liggen. Wel is het zo dat de koffie vers gemaakt wordt. Dat is met een thermosfles wel anders.

Wat betreft de thee: deze is ook echt goed te drinken, met een intense smaakbeleving en duidelijk onderscheidende tonen. Geur en smaak komen overeen.

Conclusie Grower’sCup Coffeebrewer en Teabrewer

Het concept van koffie en thee in een zakje is leuk en de uitvoering is slim en goed gedaan. Grootste winst ten opzichte van een thermoskan is de versheid. En dat is zeker wat hutjes waard. Onze terughoudendheid zit hem in de vraag: hoe vaak ga je dit gebruiken?


4 Reacties

 1. Wat goed dat jullie dit product eens hebben getest! Wij zijn de importeur en distributeur van Growerscup voor de Benelux.
  Op jullie vraag naar de inzetbaarheid ervan kan ik het volgende antwoorden:
  – vakantie, maar inderdaad vooral als je de ruimte hebt ( caravan, camper, boot)
  – tijdens reizen met vliegtuig, touringcar etc. Als je maar heet water tot je beschikking hebt.
  – op kantoor als kadootje voor jezelf wanneer je normaal je koffie uit zo’n vriesdroog apparaat moet halen…
  – het is een erg leuk kado artikel. tenslotte hoef je jezelf niet af te vragen welk zet systeem de ontvanger heeft. Door verschillende smaken kado te doen geef je ze als het ware een ontdekkingsreisje door de wereld van koffie en thee.
  – een unieke give away in de b2b markt. te gebruiken als uitnodiging voor een gesprek, of als kadootje voor het bezoeken van de beursstand.
  Alles is geheel in private label te maken.

  Overigens wordt de koffie die gebruikt wordt groen ingekocht bij Trabocca. Het betreft Single Estate of Single Origin handgeplukte koffie die bovendien Fairtrade en biologisch is. Vervolgens gebrand in Denemarken. 24 uur na het branden wordt gemalen en gaat er per zakje 20 gram in. Met stikstof wordt de zuurstof uit het zakje verdreven en wordt luchtdicht afgesloten.
  Ook de thee is 100% biologisch en fairtrade en in 12 blends verkrijgbaar.

 2. Filmpje is leuke en duidelijke voorstelling, maar slecht te verstaan….. een veelvoorkomend ongenoegen door het moderne snelle praten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>