Houten portemonnee en horloge

Houten horloge

Van dik hout zaagt men planken, en horloges en portemonnees! Eerder testten we de houten speaker van het Nederlandse Lumbr (4 hutjes gemiddeld). Onze houtvrienden uit het oosten des lands wisten ons ditmaal te verblijden met een horloge en een portemonnee. Beide onderwierpen we aan een producttest.

Houten horlogeEen houten horloge is niet uniek. Sterker nog, er zijn er steeds meer op de markt. Wel is er kwaliteitsverschil, en prijsverschil. We ontvingen een bamboe-variant genaamd Lumbr T1M3 met een vriendelijke adviesprijs van 69 euro. Goed verpakt, en je kunt hem zelf op maat maken – je hebt hier wel twee kleine schroevendraaiertjes voor nodig (volgens de site worden die meegeleverd – wij hadden een testmodel zonder). De T1M3 heeft verder weinig opsmuk. Het is een minimalistisch klokje, hoewel de kast 46mm meet, de charme komt van het hout. Dat is er in drie soorten: bamboe, walnoot en esdoorn. De wetenschap dat het horloge in Nederland is ontworpen, is een prettige bijkomstigheid. De meeste leveranciers kiezen een bestaand template en plakken er hun logo op, zo niet bij Lumbr.

Houten portemonneeZo’n houten horloge combineert heel goed met het andere nieuwe product van Lumbr, de Børs. Deze houten portemonnee zal niet een vervanging zijn voor je bestaande, maar is een ideale reisgenoot voor een avondje stappen, een middag op het terras (als dat nog gaat lukken met het huidige weerbeeld) of gewoon als je geen tas bij je hebt voor die dikke portemonnee. De Børs is ideaal voor wat muntjes en een stuk of drie pasjes. Het platte formaat maakt hem goed geschikt om hem in de broekzak mee te nemen. En ook dit product is met 19 euro schappelijk geprijsd. Je kunt ze online kopen, en in steeds meer winkels (ze zoeken overigens nog meer resellers, dus als je zin hebt…).

Onze duurtest met de portemonnee pakt goed uit. De uitsparing voor de muntjes is slim bedacht, maar lijkt wel een garantie op krassen te geven op je bankpasje. Om dat te testen, de deden we een kraskaartje een maand lang in de portemonnee naast de muntjes. Het resultaat: wel enige krasjes, maar veel minder dan verwacht. Bovendien is het oppervlak van zo’n kraskaart natuurlijk veel gevoeliger dan een pasje. Test geslaagd!

Kortom: Het horloge is fraai, en de prijs is aantrekkelijk. Bamboe is wat licht van kleur, dat moet je smaak zijn, maar gelukkig heeft Lumbr meerdere kleuren en houtsoorten in de aanbieding. Geen briljante vondst, wel een leuk hebbeding. De portemonnee daarentegen is een aanwinst. Typisch een product waarvan je niet wist dat je het nodig had, maar eenmaal in bezit niet meer zonder kan. Gewoon praktisch als je op pad gaat en niet je hele portemonnee mee wilt nemen en hij ziet er ook nog eens cool en solide uit. Aanrader!

 





2 Reacties

    1. Hoi Jacob,

      gezien het materiaal zal ik blijven drijven, maar ook vocht opnemen. Met andere woorden, ik zou er niet snel mee het water ingaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>