Hou je schoenen schoon met Piggy Proof

Schoenen hou je graag schoon, maar zowel in regenachtige als droge, stoffige omgeving is dat geen sinecure. Zeker stoffen exemplaren zijn nogal gevoelig voor vuil en vocht. Piggy Proof is een reinigings- en beschermingsproduct dat dit alles tegen moet gaan. Samen met Imke van Daily Cappuccino gaan we deze schoenbeschermer testen.

Piggy Proof is naar eigen zeggen gebaseerd op wetenschappelijk inzicht op het gebied van natuurlijke beschermende moleculen. Schoenen, maar ook textiel en meubels worden na het inspuiten beschermd tegen vocht, vuil, vet en zelfs nare luchtjes op moleculair niveau. Zo zo. Zelfs het vieste varkentje wordt schoon, aldus de makers. Ze bieden een beschermer voor stof en leer, een schoonmaakproduct en een parfum voor je schoenen en textiel.

Sanne: “Zou dit ook werken aan de onderkant van je schoenen? Die wordt immers bij mij sneller vies dan de bovenkant.”

Review Piggy Proof

Je hebt uiteraard veel van dergelijke sprays die je schoenen van een beschermingslaagje voorzien. Die spuitbussen zitten echter vaak vol met drijfgassen en andere troep. Dat blijft uit bij Piggy Proof, want dit product is op waterbasis, geurloos, niet brandbaar en vrij van zuren als PFOA en PFOS en drijfgassen. De flesjes zijn er in 300 en 150 ml voor respectievelijk 25 euro en 17,50 euro.

Erik: “Een beschermingsproduct dat milieuvriendelijk en geurloos is, heeft wat mij betreft de voorkeur boven een spuitbus. Tenzij het een geur moet hebben uiteraard.”

We spuiten het spul op een van onze schoenen en dat creëert inderdaad een laagje. De eerste druppels water worden vrij snel afgestoten. Een plens water uiteraard niet, maar de makers raden ook aan om Piggy Proof in te laten trekken en een keer of twee opnieuw in te spuiten voor een beter resultaat. Dat is begrijpelijk. Hoe iets op waterbasis een waterafstotende werking kan hebben, is ons een raadsel. En niet giftig, maar toch verboden om in te ademen? Maar goed, het lijkt te werken en het is inderdaad geurloos. Dat is heel prettig! Wat ons betreft dus een prima alternatief voor de bestaande middelen, want deze is wel zo fijn voor mens en planeet.


11 Reacties

 1. Ik gebruik de spray zelf en ben echt tevreden. Je moet het een paar keer opspuiten en dan goed laten drogen, het effect dat ik krijg is echt bizar goed, het water rolt er gewoon af ! @ Sanne en Erik: hebben jullie de schoen ook nog getest toen de spray droog was?

  1. Hallo Hendrik,

   Dank voor je reactie! We zijn inmiddels een duurtest aan het doen, dus zodra we daar de resultaten van hebben, geven we een update.

 2. Nou ik kan je zeggen , na 2x behandelen en 24 uur drogen werkt het fantastisch !!

  Het is jammer dat jullie het absolute wauw effect nu niet kunnen ervaren….

  Eerst lezen dan doen ??

  1. Hi Maikel. Ons concept is juist eerst doen dan pas lezen, zoals 90% van de consument doet. Maar het is zeker aan te raden eerst onze video’s te kijken en de reviews te lezen, voordat consumenten überhaupt iets gaan doen, want dan kom je er inderdaad achter dat je twee keer moet behandelen. Dus dank voor je toevoeging!

 3. En hoe zijn de bevindingen nu dan?

  Belofte maakt schuld toch?

  Ik zie geen test meer gedaan met gewoon toepassen zoals het de bedoeling is

  Benbenieuwd.nl

  Gr maikel

  1. Hoi Maikel,

   Goed dat je er boven op zit. (Heb je aandelen? 😉 )
   We hebben de Piggy Proof inderdaad nog aan een duurtest onderworpen. En ik kan je namens mijn vrouw melden dat het werkt als een tierelier. Dus volg netjes de gebruiksaanwijzing mensen!

 4. Beste na 2 keer behandelen en 24uur laten drogen kan je de schoenen gewoon onder de lopende kraan houden zonder dat de schoen van binnen nat wordt.
  Echt een aanrader maar lees wel ff de gebruiksaanwijzing

 5. “Hoe iets op waterbasis een waterafstotende werking kan hebben, is ons een raadsel.”

  De waterafstotende werking wordt verkregen d.m.v. siliciumdioxide moleculen.
  Inademing van siliciumdioxide kan irritatie en ontstekingen van de luchtwegen veroorzaken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>