Getest: KITKAT Chunky Double Caramel

Iedereen heeft zijn eigen favoriete candybar, en dat kan zomaar een KITKAT zijn. Een prettige chocoladereep die zo lekker uiteen te breken is in verschillende reepjes. Have a break, enfin, u kent hem. Nu zijn er verschillende varianten naast de standaard-uitvoering op de markt gebracht; vaak onder de noemer Chunky. Sinds enige tijd is er een nieuwe variant bijgekomen: KITKAT Chunky Double Caramel. Volgens het persbericht gingen er maanden van testen en proeven aan vooraf, en is nu de perfecte candybar ontwikkeld. De TestHut kan dat sneller, en test hem in iets meer dan een minuut.

In de basis is deze KITKAT de reeds bestaande Chunky, een extra knapperige uitvoering van de ‘regular’. Echter, in deze editie zitten twee verschillende caramelvullingen. De ene helft van de reep is gevuld met ‘crunchy caramel’ en de andere helft met ‘creamy caramel’. Hierdoor moet het lijken alsof je twee verschillende candybars eet. Leuk voor mensen die niet kunnen/willen kiezen. Het verschil is ook duidelijk zichtbaar als we de reep breken. Visueel scoren ze daar punten.

Test KITKAT Crunchy Double Caramel

Is dit een fijne candybar? Jazeker, iedereen die een beetje van dit soort snoepgoed houdt, of een algemene zoetekauw is, zal hier niet zijn hoofd voor omdraaien. Je proeft de melkchocolade, je proeft de biscuitstructuur, en ja, er zit ook caramel in. Heerlijk boterzoet. De vraag is echter of dit de wereldveranderende reep is die het moet zijn. En dat is het dus niet. Het onderscheid tussen de twee kanten is te klein om echt opvallend te zijn. De zoetigheid is dusdanig sterk aanwezig, dat je sowieso niet heel genuanceerd kunt proeven na een eerste hap. Dan is de conclusie dat een KITKAT soms gewoon een KITKAT is. En daar is helemaal niks mis mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>