Cola-test: Cola Life en Pepsi Next

Cola-test-Pepsi-Next-Coca-Cola-Life-stevia

We weten het allemaal: te veel suiker is niet goed voor je, en in cola zit best veel suiker. Maar alle varianten (light,max, zero, etc.) ten spijt, smaakt het origineel van Coca-Cola en Pepsi, naar onze mening, nog altijd lekkerder dan de suikervrije uitvoering. Nu komen echter zowel Pepsi als Coca-Cola met een nieuwe cola op de markt die 30 procent minder suiker heeft, maar wel de zoetstof stevia. Coca-Cola noemt dat Life, en Pepsi gaat voor Next. Dat het een natuurlijk ingrediënt betreft wordt duidelijk in de nieuwe verpakkingskleur: beide merken kiezen voor groen. In een blinde opstelling, testen we de verschillende Coca-Cola’s. En vervolgens zetten we de twee rivalen tegenover elkaar in een cola-test.

Cola-test

We beginnen met de Coca-Cola’s Regular, Light, Zero en Life. Wist u trouwens dat 78 procent van de Coca-Cola producten in Nederland, ook uit Nederland komt? De fabriek in Dongen draait flinke productie-uren om onze behoefte naar het drankje te stillen. Prettig idee, zo relevant dicht bij huis.

Nadat we de dranken hebben ingeschonken, worden ze gehusseld zonder dat we het zien. Een voor een passeren de cola’s de revue, en vinden we al vrij snel een tweedeling in de suikervrije varianten aan de ene kant, en de reguliere en stevia-editie aan de andere. Tenminste, dat denken we dan. De smaak is immers duidelijk te scheiden in zoet en in veel minder zoet met die typerende light-afdronk, een wat weeïg mondgevoel. Aan het einde van de cola-test blijkt dat we grotendeels gelijk hadden. Hoewel we Light en Zero hadden omgedraaid, raden we Life en regular wel goed. Daar zit wel iets verschil in, de een regular proeft wat zoeter, en vooral herkenbaarder. De stevia is weliswaar zoet, maar zachter. Erg prettig vooral, dit is een fijne nieuwkomer.

Pepsi vs Coca-Cola

Dan hebben we uiteraard nog de Pepsi Next te gaan. Kent u de cola-test van vroeger nog? Dat je in een supermarkt de twee cola’s in een wit bekertje kreeg en moest zeggen welke je het lekkerste vindt? Het ging uit van Pepsi, maar ik koos in het begin altijd het andere merk; Totdat ik doorhad hoe dit spelletje werkte, en ik maar zei dat ik Pepsi het lekkerst vond, omdat ik dan dacht iets te winnen. Enfin, terug naar nu. De stevia-uitvoering van Pepsi en die van Coca-Cola ontlopen elkaar niet veel. Sterker nog, ze zijn allebei erg lekker. Ze liggen dichter bij elkaar dan de regular varianten. En 30 procent minder suiker drinkt toch net iets lekkerder. Zou dit gewoon de nieuwe standaard worden? Wij zijn alvast akkoord en gaan voortaan voor groene cola!
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>