Cameratest: Arlo Q vs. Nest Cam

Alles wordt via internet gekoppeld, zo ook de bewaking van je huis. Voorheen was camerabewaking alleen weggelegd voor de mensen die zeg maar nooit last van de buren hebben, omdat ze geen buren hebben. Inmiddels kun je voor heel schappelijke prijzen een IP-camera kopen die via een app laat weten als er iets gebeurt. Handig! Wij testen de Arlo Q van Netgear en de Nest Cam.

Qua uiterlijk en specificaties doen ze niet veel onder voor elkaar. De Arlo Q is wat rechthoekiger en de Nest Cam rond, maar beide IP-camera’s hebben een voetje, nemen op in Full HD (1920×1080), hebben een kijkhoek van 130 graden, worden geleverd met een heule lange USB-kabel, hebben infraroodsensor en kosten allebei 199 euro. Zit er dan verschil in gebruiksgemak?

Ook hier dus weinig verschil. Het installeren van beide camera’s gaat heel makkelijk en snel. Dat is netjes gedaan door de leveranciers. Je krijgt een melding zodra er iets gebeurt, nadat je uiteraard een account hebt aangemaakt. Ook kun je dan via de app door het speakertje van de camera praten. Praktisch als je ziet dat de hond op de bank zit als jij niet thuiszit. Een firmware-update bij de eerste installatie is niet leuk, maar vaak niet te vermijden, dus die zien we door de vingers.

Erik: “Het is natuurlijk wachten op de eerste camerabeelden waarin het vriendje van die schattige oppas opeens jouw dure cognac achterover slaat. Reputatiemanagement was nog nooit zo visueel.”

Review Arlo Q versus Nest cam

Met twee producten die elkaar zo weinig ontlopen, lijkt de keuze eenvoudig: welke vind je het mooist? En uiteraard is het handig om voor een bepaald merk te kiezen als je meer apparatuur in huis hebt (zoals een Nest thermostaat). Echter, er is een belangrijk verschil! We hebben navraag gedaan bij de leverancier hoe het nu precies zit met de abonnementen voor het bewaren van de data. Arlo Q biedt 7 dagen gratis opslag in de cloud tot 1GB. Dus je hebt altijd een week aan opnames. Wil je langer terug in de tijd, dan ga je betalen, vanaf 8,99 per maand. Bij de Nest Cam betaal je sowieso een tientje per maand (de eerste 30 dagen zijn alleen gratis). Tja, en ondanks dat je dan een prima camera bent, verlies je wel een hutje ten opzichte van je concurrent.

Netgear Arlo Q

Nest Cam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>