Beerenburger wintercocktails

Beerenburger kruidenbitter is niet nieuw, maar we werden gevraagd of we de winterse cocktails konden testen die op basis van het drankje van Boomsma worden gemaakt. Tuurlijk!

Het Friese drankje doet het natuurlijk prima in de winter. Even koelen en je hebt heerlijke shotjes. Maar wat als je het mixt en warm maakt? We kregen twee recepten aangeboden, een Beerenburger Hot Toddy en de Warming Up. Kruidenbitter aangevuld met steranijs, honing, kruidnagel, appelsap, sinaasappel en/of heet water. Omdat we een pannetje niet direct voorhanden hadden, hielden we het bij de warme water variant.

Eloy: “Wist je dat Beerenburger eetlust-opwekkend is? Ik drink dit trouwens liever dan glühwein.”

Boomsa Beerenburger smaaktest

Beerenburger puur is al lekker, maar met de extra kruiden, fruit, honing en heet water wordt het een heerlijke opwarmer, zo blijkt. Eenvoudig te maken en ook in grote hoeveelheden zodat je eenvoudig kunt uitdelen op de schaatsbaan, ski-piste of thuis na een winterse wandeling. De warme, licht-zoete, kruidige drank, met een klein tikkie (Beerenburger heeft 30% alcohol, maar je lengt het flink aan met het water uiteraard) zorgt voor een aangename drank.





De recepten voor vier glazen:
Hot Toddy
200ml Boomsma Beerenburger
2 kruidnagels
1 stokje kaneel
4 eetlepels honing
2 schijfjes mandarijn
700ml kokend water
Alles bij elkaar opwarmen

Warming Up
1 (bio) sinaasappel
4 kruidnagels
1 kaneelstokje
3 steranijs
300ml Beerenburger
800ml appelsap (troebel)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>