Review rauwe chocolade

De hele ‘gezond-eten’ beweging bereikte onlangs haar hoogtepunt/dieptepunt met de opkomst van ‘raw’. U leest het goed, alles vooral zo rauw mogelijk nuttigen. Gezond? Vast wel. Lekker? Niet altijd. Nu komt het merk Lovechock echter met Raw Chocolate op de markt, in verschillende smaken. Blijft de chocolade-beleving overeind in een rauwe variant? Wij testen rauwe chocolade.

De chocolade-tabletten zijn niet zo dik, zodat je ze goed kunt breken en makkelijk een hapje kan nemen. Ze zijn allen voorzien van een soort boomschors-structuur. Leuk voor het natuurlijke karakter. Verpakking van karton en plastic wikkel en met een hoopgevende, goedbedoelde spreuk. We kregen drie varianten om te reviewen: almond & baobab, rasberry & hemp seed en sweet nibs & sea salt, met respectievelijk 85, 84 en 86 procent cacao. Extra puur dus!

Doordat Lovechock de cacaobonen niet brandt, maar koud maalt, zijn stofjes als “blij-makende flavonoïden, stress-verlagend tryptofaan en opwindend fenylethylamine nog op volle kracht aanwezig.” Deze chocoladerepen zijn verder glutenvrij, lactosevrij en sojavrij. De chocolade wordt gezoet met kokosbloesemnectar, dat laag glycemisch is en de bloedsuikerspiegel stabiel houdt. Nou nou.

Review rauwe chocolade

Rauwe chocolade en superfoods, dat klinkt vooral heel gezond. En daar gaat het precies een beetje fout. Deze chocolade smaakt te gezond voor ons. Met nadruk op ‘voor ons’! Een bezoeker van ons TestLab sprak namelijk dezelfde woorden na het proeven “mmm, smaakt gezond!”, maar dan in positieve zin. Zij vond de repen wel lekker. Wij missen echter vooral de herkenbare structuur en textuur van chocolade. Dit is niet voor ons weggelegd. Deze Lovechocks vallen in je mond vrij snel uiteen in een soort cacaomassa. Dat is een andere ervaring dan een hap chocolade. Hierbij valt nog wel het zuurtje in de rasberry-variant en het zoutje in de sea salt variant positief op.




Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *