Review Mug Cake

Even iets voor bij de koffie pakken. Lekker! Een koekje kan, maar een huisgemaakt baksel is natuurlijk helemaal plezierig. Alleen heb je daar niet altijd zin in, laat staan dat niet 1,2,3 op tafel staat. De Mug cake van Dr Oetker moet daar verandering in brengen. Maar of dat lukt…

Eloy: “Wist je dat Dr Oetker ook echt de oprichter van het bedrijf is? Zakjes bakpoeder verkocht hij. En in 2017 zijn ze al 100 jaar in Nederland. He, opeens zin in taart.”

Een lekkere verwennerij waar je warm van wordt, staat er op de verpakking. Warm is het zeker, want je maakt hem in de magnetron en je hebt toch wat hitte nodig om van een papje een cake te maken. De handelingen zijn simpel: pak een beker, gooi er een beetje melk in, en roer de Mug Cake poeder erdoor. Vervolgens een minuut of wat in de magnetron (afhankelijk van het soort magnetron uiteraard) en klaar! Althans, dat zou het moeten zijn.

Wij hadden duidelijk niet de juiste magnetron-instellingen want na een minuut hebben we enkel nog een papje. Wel een warm papje, maar dit is geen cake. Dan maar nog een minuutje. En vervolgens stroomt/bakt hij over. De toplaag is wat sponzig en zou je zomaar als cake kunnen verkopen, maar daaronder is het nog vloeibaar. Wat er precies fout gaat weten we niet, maar dit werkt niet. Korter geeft geen cake, langer geeft vooral meer troep.

Review mug cake

Vooropgesteld: we houden van taart en gebak, en in heel veel van die baksels zitten producten van Dr Oetker verwerkt. Prima jongens, die Duitsers. Maar de Mug cake is het nou net niet. Te ver doorgevoerde fantasie, die gewoon niet lekker smaakt. Uiteraard zit er in zo’n cakeje ook weinig verse ingrediënten, behalve de melk. Wij laten deze beker even aan ons voorbij gaan.





Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *